Deze zijdezachte creatie combineert geroosterde paprika's en tomaten met een verrukkelijke basilicumroom, voor een harmonieuze balans tussen hartig en fris.
Porties 4personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Equipment
Oven
Ovenschaal
Ingrediënten
Voor de Geroosterde Paprika en Tomaten soep
3Rode paprika's
2blikkenHele gepelde tomatemuitgelekt
1Rode ui
2teentjesKnoflook
1 eetlepelOlijfolie
1theelepelGerookte paprika poeder
1/2theelepelGedroogde tijm
Zout en pepernaar smaak
Voor de Basilicumroom
15Verse basilicumblaadjes
60mililiterSlagroom
Zoutnaar smaak
Instructies
Voor de Geroosterde Paprika en Tomaten soep
Verwarn de oven voor op 200°C, was ondertussen de paprika's.
Leg de paprika's op een bakplaat of ovenschaal.
Rooster de paprika's gedurende ongeveer 20-25 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait met een tang. De paprika's zijn klaar wanneer de huid helemaal geblakerd en gedeeltelijk zwart is geworden.
Snipper ondertussen het uitje en hak de teentjes knoflook fijn,
Zodra de paprika's klaar zijn ontvel je en verwijder je de pitjes van de paprika's. Snij deze hierna in stukjes. Begin hierna totdat de paprika's klaar zijn aan de instructies voor de basilicumroom.
Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut tot deze geurig is.
Voeg de geroosterde rode paprika's, uitgelekte tomaten, groentebouillon, gerookte paprika, gedroogde tijm, zout en peper toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen om de smaken te laten mengen.
Gebruik een staafmixer of pureer de soep in porties in een blender tot het glad is.
Giet de gepureerde soep terug in de pan en verwarm het zachtjes.
Voor de Basilicumroon
Doe de verse basilicumblaadjes en slagroom in de mixer tot de basilicum fijngehakt is en het mengsel glad is.
Breng de basilicumroom op smaak met een snufje zout.
Om te serveren
Schep de soep in kommen.
Swirl of druppel de basilicumroom over de soep.
Garneer eventueel nog met verse basilicumblaadjes en serveer met lekker vers brood.
Notities
Serveer deze prachtige soep als voorgerecht, tussengerecht of met wat heerlijk brood en dips als hoofdgerecht. Een onweerstaanbare keuze voor liefhebbers van smaakvolle en verfijnde gerechten!